fredag 6 november 2009

Kysst av smöret




Köpte riktigt smör på Netto igår. 80% fett och gjort på äkta grädde. En riktig känsla. Nackdelen är att det tar ett halvt dygn innan man kan bre det.

Tror faktiskt inte att jag köpt ett helt paket med riktigt smör innan. Bara margarin.

Tomat på mackorna så jag är lite nyttig ändå. Och en massa vitpeppar på det. Och salt. Men salt är ju livsfarligt att äta. Då slipar man ju sönder kroppen inifrån. Socker får man inte heller äta. Då sväller man upp som en ballong och lyfter från marken och stiger till månen. Nu tillsätter jag aldrig socker, men ändå. Princiiiipen!

Alltså, hälsopanik i all (van)ära! Det får fan i mig gå lite kultiverat till också! Kultur börjar på S:

* Smör! Inget fel på margarin, men visst är det skillnad! Vad är en "margaringås"?

* Salt! Odödlig konserveringsmetod med en underbar smak som får igång törsten efter öl!

* Socker! För sockergrisar som inte bryr sig om medias mobbingramsor om "äta socker, dricka vin, ut med dig ditt tjocka feta svin"!

* Sprit! Smörgåsbord kräfva dessa drycker!


Nu blir det ingen sprit i helgen för min del. Men jag är verkligen sugen på att inviga julmustsäsongen! Det skummar som öl! Och är riktigt sockersött! Hej tomtegubbar, slå i glasen! *SMACK*

2 kommentarer:

dyermaker sa...

Smör är ju klart bättre än margarin. En ren naturprodukt utan geggiga och obskyra tillsatser. Dessutom en fantastisk smakhöjare, oavsett om du bakar, steker eller brer macka. :)

Caligula sa...

Du har bara så rätt så! :-P